Szépkoruak Blog: 2012. július

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 479 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 479 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 479 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 479 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szépkorúak Klubja hírei - 2012. július

http://penzcentrum.hu/vasarlas/vigyazz_mindenkit_megmergezhet_a_hazi_befotted.1033414.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

2012. július 28., szombat 12:00 Pénzcentrum.hu

Nagyanyáink korában a befőzés szükségszerű volt, hiszen a nyár ízeit és értékeit így tudták a vitaminszegény téli hónapokra átmenteni. Napjainkban újra előtérbe került a házi tartósítás, mert így biztosak lehetünk benne, mit fogyaszt a családunk, és hasznosítani tudjuk a szezonálisan megtermelt, esetleg nagy mennyiségben megvásárolt javainkat.

Utolsó hozzászólás

Dienes Miklós üzente 12 éve

Megfontolandó hasznos tanácsok. Én is hasonlóan készítem a befőtteket, lekvárokat. Kis kiegészítés a botulizmushoz, hátha érdekel valakit: "A botulizmos okozója a Clostridium botulinum által termelt exotoxin. Obligát anaerob (csak oxigénmentes környezetben szaporodik), Gram-pozitiv, pálca alakú baktérium, amely a természetben igen elterjedt és elsősorban a talajban található. ...A toxin egy kristályosítható fehérje, az eddig ismert baktériumtoxinok közül a legmérgezőbb. A baktérium vegetativ formái és a toxinok hőlabilisak, forralásra tönkremennek. A baktériumspórák ezzel szemben
igen hőrezisztensek: a forralást órákig bírják. .... Hűtőszekrény hőmérsékletén a spórák életképességüket és a toxinok mérgező hatását megőrzik. Anaerob (oxigénmentes) körülmények között ételneműben elszaporodva toxint termel. ...
Botulizmust ezért főleg a légmentesen lezárt konzervált ételek, hurka, kolbász okozhatnak. A gyári konzervkészítési technika a botulizmusveszélyt teljesen kiküszöbölte, de a házi készítésű konzervek ritkán még ma is okozhatnak megbetegedéseket. A felbontás után felfőzött konzervált ételek botulizmus szempontjából veszélytelenek. ... Az étel 30 percig 80 C-fokon történő főzésével
a botulizmus garantáltan kivédhető. ... A súlyosabb szövődmények közé a rekesz bénulása következtében fellépő légzési elégtelenség és a tüdőfertőzés tartozik. .. Megelőzés: A romlottság bármilyen jele esetén a konzervet, befőttet ki kell dobni. Egy évesnél fiatalabb gyermeket ne etessenek mézzel! A fel nem szívódott toxin eltávolítására hánytatás, gyomormosás és hashajtás javasolt. ...
Az életet leginkább a légzés csökkenése és annak szövődményei veszélyeztetik. Minden beteget kórházba kell küldeni, intenzív osztályon kezelni légzési elégtelenség miatt. ...(Botulizmus gyanúja esetén azonnal trivalens (A,B,E) antitoxint (ellenméreg) kell adni 10000 E dózisban, intravénásan.)" A vége nagyon szakmaira sikerült. Forrás: Fertőző betegségek. Medicina 1981. Miklós.

Tovább 


  •   Ha érdekel, nehéz elhinni  még második vagy harmadik látásra is, de ezek nem fényképek hanem olaj festmények.  Nathan Walsh élethű festményeket teremt, az esetek többségében városokat ábrázol a vásznon.

Tovább 

 
Levendula mezők 2012.07.15. 12:44 Qeki

Már több mint 2500 éve ismerjük a levendulát. Az ókori görögök és rómaiak tisztító tulajdonságáért és illatáért kedvelték. A főníciaiak és egyiptomiak mumifikálásra és illatosításra, a rómaiak fürdőolajként és levegőillatosítóként használták. A parfüm iparban és a legjobb minőségű kozmetikumok készítéséhez különleges illatanyaga miatt széleskörben alkalmazzák.
Lazító, görcsoldó, nyugtató, frissítő és fertőtlenítő hatása közismert.

Tovább 

A legtökéletesebb festőnövények...
Mivel festettek ükszüleink?

Mire használható a pincéből összesepert maroknyi rozsdás szög, mi az a kutyabenge, és melyik növényünket nevezték európai indigónak? Rövid körkép arról, mivel is festettek elődeink a szintetikus festékek megjelenése előtt.




Ma már számos olyan bolt van, ahol a saját kezűleg készített ajándékokhoz szükséges alapanyagokat beszerezhetjük: csak a festékek külön sarkot foglalnak el.

Tovább 

Wisteria - Kényes virágzsákok

Mint minden távol-keleti díszkerti növény, úgy a kínai lilaakác (Wisteria sinensis) is különleges. Egyetlen hibácskája: a nagy téli hidegeket nem szereti, de japán változata (W. floribunda) nem ilyen kényes. Egy idősebb lilaakácot látva nem is kell magyarázni, miért érdemel a kertben kivételes helyet. Csavaródó hajtásaival és tavasszal díszlő 20-30 centis virágfürtjeivel hamar benő 60-100 négyzetméteres területet.

Utolsó hozzászólás

Radnai Éva üzente 12 éve

Gyönyörű,de az erkélyen nem férne el.

Tovább 

------ Eredeti üzenet -------
Feladó: Pintér Károly
Időpont: 2012.07.21., 23:00
Tárgy: Távol a mágnest a HŰTŐTŐL!!!

FIGYELEM !!!

A Hűtőkön lévő mágneses figurák NAGYON VESZÉLYESEK
A Hűtőkben lévő ÉTELEKRE ,
SZEDJÉL LE MINDEN HŰTŐMÁGNEST !!!!!!!!!
EZ NEM VICC !!!!
NAGYON IS KOMOLY KÍSÉRLETEK EREDMÉNYE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Egy nemvárt veszély a hűtőszekrényekre felragasztott kis díszítő mágnesek.

Peres Vicente a Tortosa Unisitea Spain the Almeria professzora írja.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Én eddig sem raktam, ezután sem teszem. Margó

Tovább 

Jelentősen csökkentek a reálbérek

 

  • Megjelent: 2012.07.19. 09:48|
  • Frissült: 2012.07.19. 10:00

Bár tavalyhoz képest átlagban 1,7 százalékkal emelkedtek a nettó átlagkeresetek, de az 5,3 százalékos infláció miatt a reálbérek 3,6 százalékkal csökkentek. A versenyszférában pedig kevesebb embert foglalkoztattak, mint egy éve.

Jelentősen csökkentek a reálbérek
Több került bele, de kevesebbet tudunk rajta vásárolni (Northfoto)

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézmé­nyek­­nél és a meg­figyelt nonprofit szer­ve­zeteknél – a bruttó átlag­ke­re­setek 4,4 százalékkal nőttek.

Tovább 

 

 

Nemhiába sorakoznak a finomabbnál finomabb fűszerek a polcodon! A főzésen kívül gyógyításra is használhatod őket!

 

Ha nincs semmilyen gyomortáji, emésztőrendszert érintő betegséged, és orvosod nem tiltott el a különösebb fűszerezéstől, konyhádban rengeteg gyógyhatású csodaszert használhatsz, miközben ételeid ízét is ezerszer finomabbá varázslod.

Tovább 

 

 

network.hu

 

 

Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionette-bábui. Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha hallhattál róluk. Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről

Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét.

Utolsó hozzászólás

Dienes Miklós üzente 12 éve

"Wales címernövénye. Erről Tergit így ír: "Szent Dávid walesi szerzetes volt, aki hagymán meg sótlan kenyéren élt. A kelta walesieknek - akik már keresztények-
nek vallották magukat - ezt az eledelt adta csatájuk előtt, melyet a pogány szászokkal vívtak. A Walesiek legyőzték a szászokat, és kelták maradtak mind a mai napig. Így lett a hagyma Wales jelképe." Miklós.

Tovább 

Vércsoport diéta

Ahány ember, annyi ízlés. Vannak hasonló ízlésű emberek, és persze olyanok is vannak, akiknek teljesen különböznek az ízlelőbimbóik. Mindannyiunkkal előfordul, hogy megkívánunk valamit, valami édeset, valami sósat, vagy esetleg valami olyat, amit nagyon ritkán fogyasztunk. Ami azt illeti, ez nem véletlen. A szervezetünk ugyanis így jelzi, ha szükségünk van valamire. Ha húst kívánunk meg, talán kevés a fehérje készletünk, vagy olyan vitaminhiányunk van, ami épp abban húsban található meg, amit épp megkívántunk.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Kedves Gizella Mária! Nagyon örülünk Neked, hogy ismét aktívan tudsz tevékenykedni a közösségünkben, köszönjük a hasznos cikkeket. Margó

Tovább 

A végrendeletek tipikus formája az írásbeli végrendelet, amely lehet közvégrendelet vagy magánvégrendelet. Korlátozottan cselekvőképes személyek csak ebben a formában végrendelkezhetnek, könnyebbség viszont, hogy sem a gyámhatóság, sem a törvényes képviselő hozzájárulására vagy jóváhagyására nincs szükség.

A magánvégrendeletnek három fajtája ismeretes:

  1. holográf végrendelet, az örökhagyó ezt saját kezűleg írja és ő is írja alá, valamint ő írja a keltezést is, továbbá
  2. allográf végrendelet, amit más ír le, de az örökhagyó azt két tanú előtt aláírja, vagy aláírását rajta sajátjaként ismeri el, illetve
  3. a közjegyzőnél letett magánvégrendelet.

Tovább 

MOFETTA széndioxid szárazfürdő Mátraderecskén

kezelés,(teljes ár 15 napon át. 1700.-Ft/alkalom  25.500.-Ft ) 2012 augusztus 1-jétől a TB 85%-ban támogatja az úgynevezett mofetta-, szárazfürdő-kezelést, és az utazást is.


Az első alkalommal a betegek 15 percig ülnek derékig a gázban, majd  a továbbiakban 25 percig, még 14 alkalommal. . A gáz feláramlása folyamatos, szintjét az elalvó gyertya lángja jelzi. A fürdőzéshez orvos felügyelete és szakképzett egészségügyi szakszemélyzet jelenléte biztosított.

Tovább 

Fűszerek alkalmazása betegségek esetén

Magas vérnyomás: citromfű, levendula, fokhagyma, petrezselyem Szív- és érbetegségek: citromfű, angelikagyökér, levendula, galagonya bogyó, sáfrány, kömény, kapor, majoránna, kakukkfű, fahéj, zeller, petrezselyem Idegesség, klimax: angelikagyökér, borsmenta levél, citromfű, levendula, majoránna, vasfű, szagos müge

Bélféreg: vöröshagyma, fokhagyma, torma, koriander, izsópfű, tökmag
Bélgörcs, bélrenyheség: ánizs, kömény, szagos müge, zsálya, majoránna, kálmosgyökér
Csontritkulás: tyúkhúr, a legjobb nyersen, salátaként naponta egy marékkal enni.

Tovább 

Betegségek és kezelési módjuk

Alacsony vérnyomás: a rozmaringtea emeli a vérnyomást. Készíthetünk rozmaringbort is (1 liter fehérborba egy rozmaringot áztatunk, egy hét után leszűrjük), melyből napi 1-2 evőkanál fogyasztása elegendő.

Álmatlanság: az alvást elősegíti a komlótoboz, orbáncfű, levendulavirág, citromfű, macskagyökér és cickafark. A gyógynövényből készült teából egy-két csészével kortyolgassunk el nem sokkal elalvás előtt.

Gyomorégés: hatékonyan kezelhető kamilla tea és citromfű tea egyenlő arányú keverékével. Napi egy-két csésze tea megszűnteti a gyomorégést.

Tovább 

Ősztől új csatornával erősít a TV2

  • Megjelent: 2012.07.12. 15:00|
  • Frissült: 2012.07.12. 15:20

Újabb csatornával bővíti kábelportfólióját a TV2 Csoport. Új műsorblokkokkal, saját gyártású tartalmakkal erősít a FEM3 és a PRO4 mellett, ősszel indul a SuperTV2 nevű prémiumcsatorna.

Jelentős technikai fejlesztéseket hajt végre, valamint megújítja kábelcsatornáit, és a meglévő portfóliót megerősítve újabb kábelcsatornát indít a TV2 Csoport

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Írj erről nekünk bővebben, hogy mire számíthatunk. Engem is zavar, ha kisebbek az alakok és nagyobb, terjedelmesebb a háttér, melléktér. Margó

Tovább 

Készítsünk illatos potpourrit saját kezűleg

PostAuthorIconÍrta: Kertvarázs magazin |

Szeretné, ha otthonában olyan illat lenne, mintha egy virágos réten sétálna? Akkor a potpourri elhozza önnek, a nyár illatát.A potpourri száraz növények, virágok és termések keveréke, amely fantasztikus illattal tölti meg otthonunkat

, legyen akár tavasz, nyár ősz vagy tél, bármelyik évszakhoz igazíthatjuk az illatokat.

 

A potpourrit érdemes a lakás egy olyan helyiségébe tenni ahol sokat tartózkodunk, tehetjük az éjjeliszekrényre, hogy nyugodt álmunk legyen vagy a nappaliba az asztalra, amikor vendégeket várunk.

Tovább 

Heim Péter: elkerülhetetlen a nyugdíjrendszer drasztikus átalakítása

  • MTI
2012.07.11., 15:48 Frissítve: ma, 15:43 116

Hosszú távon a nyugdíjrendszer drasztikus átalakítására van szükség, hiszen ha a jövőben nem sikerül a társadalom elöregedését megállítani, szükséges lesz a nyugdíjba vonulók nettó béréhez viszonyított nyugdíjat, az úgynevezett helyettesítési rátát fokozatosan csökkenteni, vagy a nyugdíjkorhatárt emelni - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt.

Tovább 

EGÉSZSÉGÜNK  érdekében...Mit tudnak a karotinoidok?

 

 

Mitől pompáznak ezer színben a virágok, és a zöldségek? A karotinoidoktól. A karotinoidok elnevezés a sárgarépa nevéből ered. Több száz karotinoidot azonosítottak már, ebből a leggyakrabban a béta-karotinról hallunk. Szervezetünk a béta-karotinból tud legkönnyebben A-vitalmint előállítani.

 

Lehetséges, hogy különösnek hangzik, de a növények is védik magukat a káros hatások ellen.

Tovább 

 

A fülzúgás okai és kezelése

A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy-, vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha "belülről szólna".

Fülzúgás - Objektív és szubjektív panasz

A fülzúgás a hazai lakosság három-öt százalékát érinti. Két formája létezik: az objektív és a szubjektív fülzúgás. Az objektív fülzúgást nem csak a beteg, de orvosa is hallhatja, hátterében általában izmok ritmusos összehúzódása vagy turbulens véráramlás áll.

Tovább 

9 plusz ok, amiért szeressük a dinnyét

Tomanóczy Andrea, 2012. június 15Bien.hu

A legmelegebb hónapok szinte elképzelhetetlenek dinnye nélkül. Legyen az görög, vagy sárga, teljesen mindegy, a forró, nyári délutánokon rendszerint előkerül valamelyik típusa, ráadásul nem csak finom, hanem egészséges is - lássuk miért:
Az egészség szolgálatában Az egészséges életmód hívei körében a dinnye az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hisz’ nem csak finom és hűsít a nagy melegben, hanem igen egészséges is.

Utolsó hozzászólás

Katonáné Margit üzente 12 éve

Nahát, ha ezt tudom, még több dinnyét eszek /ha a pénztárcám is megengedi/, pedig eddig is nagyon szerettem!!!:-)

Tovább 

Az idei nyár legfinomabb illatai

vnn | 2012. június 29. 10:00

 

Nyáron, a melegben más karakterű illatokra vágyunk, mint télen. A fűszeres, nehéz, téli illatok helyett inkább a könnyű, friss vagy citrusos parfümöket választjuk. Most ezek között néztünk szét.

 

Míg télen, a hideg, borult időben kifejezetten kellemesnek hat a keleties, púderes, édes illatfelhő, addig nyáron inkább a friss, sportos, zöldes és pezsdítő illatokra vágyunk.

Utolsó hozzászólás

schrancz Erika üzente 12 éve

Igy igaz. válasszunk friss üde illatot. Kellemes érzést kölcsönöz.

Tovább 

Tipikus nyári betegségek, veszélyforrások

2012. július 06. 03:30
Forrás: Medukacio.hu












A nyár legmelegebb időszakában sajnos nem mindig csak a fürdőzés és napozás jut osztályrészül.

Utolsó hozzászólás

Dienes Miklós üzente 12 éve

Nagyon jó, összefoglaló, lényegre törő írás. Nyári melegben nagyon fontos a rendszeres folyadékpótlás, még ha nem is érezünk szomjúságot, napi 1.5-2 liter
folyadékot kell fogyasztani legalább, mivel a szervezet működéséhez sok folyadék szükséges. Nagy melegben fokozott a folyadékvesztés, izzadás miatt is. Az idős
emberek szomjúságérzete csökkent, ezért is kell rendszeresen inni, hogy legyen
meg a szükséges folyadék utánpótlás. Hűvösebb időt kívánok mindenkinek. Miklós.

Tovább 

Így hamisítják az élelmiszereket
  • |
  • Megjelent: 2012.07.04. 09:00|
  • Frissült: 2012.07.04. 09:47

Kurkumától sárga a csirke, répacukorból készül a "bor".

A boltokban és éttermekben válogatva általában úgy tűnik, mintha a csillogó csomagolás, a színes matricák mind megbízható árut fednének. Boldogan kapirgáló csirkéket, a szőlőből szinte cseppekben kigördülő bort, a természet összes ízét, illatát, ropogós vagy épp puhán omlós falatokat képzelünk magunk elé.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én már ott tartok, hogy szinte mindent magam állítok elö, mert így legalább tudom, hogy mit eszem, iszom.
Van persze kivétel is. Leírom, mi történt velem a hétvágén. Nagyon szeretem a karfiol. Gondoltam megpárolom, pirított zsemlyemorzsával megszórom, s tejtöllel tálalom, saláta helyett.
Fözés közbe ellenöriztem, hogy puhul-e már? S mit látok, a fehér karfiol felülete besárgult.
El nem tudom képzelni, hogy ennek mi az oka. Feltételezem azoban, hogy valamilyen vegyszerrel kezelték.

Tovább 

Miért bioélelmiszer?

Aképen rengeteg biozöldséget látunk, egy része fonott kosárban van, a többi mellettük található. Van itt répa, retek, hagyma, paradicsom, padlizsán is.

Az ökológiai termesztésű biozöldség víztartalma kevesebb, ezért intenzívebben érezzük a természetes ízeket.

A biotermékek napjainkban egyre népszerűbbek, mert nő a száma azoknak, akik tudatosan figyelnek a táplálkozásukra. A bioélelmiszerek ellenőrzött ökológiai gazdaságból származnak. Nem lehetnek génmódosítottak, sem növényvédőszerekkel vagy műtrágyával kezeltek. Ráadásul kevesebb adalékanyagot tartalmaznak, mint más élelmiszerek.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu