Szépkoruak: blog

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 478 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 478 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 478 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szépkorúak Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb. Építds, szépítsd ömnagunk és mások örömére, hívd meg ismerőseidet is. Margó

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 478 fő
  • Képek - 1331 db
  • Videók - 1349 db
  • Blogbejegyzések - 1085 db
  • Fórumtémák - 65 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

Szépkorúak Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szépkorúak Klubja hírei

http://penzcentrum.hu/vasarlas/vigyazz_mindenkit_megmergezhet_a_hazi_befotted.1033414.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator

2012. július 28., szombat 12:00 Pénzcentrum.hu

Nagyanyáink korában a befőzés szükségszerű volt, hiszen a nyár ízeit és értékeit így tudták a vitaminszegény téli hónapokra átmenteni. Napjainkban újra előtérbe került a házi tartósítás, mert így biztosak lehetünk benne, mit fogyaszt a családunk, és hasznosítani tudjuk a szezonálisan megtermelt, esetleg nagy mennyiségben megvásárolt javainkat.

Utolsó hozzászólás

Dienes Miklós üzente 12 éve

Megfontolandó hasznos tanácsok. Én is hasonlóan készítem a befőtteket, lekvárokat. Kis kiegészítés a botulizmushoz, hátha érdekel valakit: "A botulizmos okozója a Clostridium botulinum által termelt exotoxin. Obligát anaerob (csak oxigénmentes környezetben szaporodik), Gram-pozitiv, pálca alakú baktérium, amely a természetben igen elterjedt és elsősorban a talajban található. ...A toxin egy kristályosítható fehérje, az eddig ismert baktériumtoxinok közül a legmérgezőbb. A baktérium vegetativ formái és a toxinok hőlabilisak, forralásra tönkremennek. A baktériumspórák ezzel szemben
igen hőrezisztensek: a forralást órákig bírják. .... Hűtőszekrény hőmérsékletén a spórák életképességüket és a toxinok mérgező hatását megőrzik. Anaerob (oxigénmentes) körülmények között ételneműben elszaporodva toxint termel. ...
Botulizmust ezért főleg a légmentesen lezárt konzervált ételek, hurka, kolbász okozhatnak. A gyári konzervkészítési technika a botulizmusveszélyt teljesen kiküszöbölte, de a házi készítésű konzervek ritkán még ma is okozhatnak megbetegedéseket. A felbontás után felfőzött konzervált ételek botulizmus szempontjából veszélytelenek. ... Az étel 30 percig 80 C-fokon történő főzésével
a botulizmus garantáltan kivédhető. ... A súlyosabb szövődmények közé a rekesz bénulása következtében fellépő légzési elégtelenség és a tüdőfertőzés tartozik. .. Megelőzés: A romlottság bármilyen jele esetén a konzervet, befőttet ki kell dobni. Egy évesnél fiatalabb gyermeket ne etessenek mézzel! A fel nem szívódott toxin eltávolítására hánytatás, gyomormosás és hashajtás javasolt. ...
Az életet leginkább a légzés csökkenése és annak szövődményei veszélyeztetik. Minden beteget kórházba kell küldeni, intenzív osztályon kezelni légzési elégtelenség miatt. ...(Botulizmus gyanúja esetén azonnal trivalens (A,B,E) antitoxint (ellenméreg) kell adni 10000 E dózisban, intravénásan.)" A vége nagyon szakmaira sikerült. Forrás: Fertőző betegségek. Medicina 1981. Miklós.

Tovább 


  •   Ha érdekel, nehéz elhinni  még második vagy harmadik látásra is, de ezek nem fényképek hanem olaj festmények.  Nathan Walsh élethű festményeket teremt, az esetek többségében városokat ábrázol a vásznon.

Tovább 

 
Levendula mezők 2012.07.15. 12:44 Qeki

Már több mint 2500 éve ismerjük a levendulát. Az ókori görögök és rómaiak tisztító tulajdonságáért és illatáért kedvelték. A főníciaiak és egyiptomiak mumifikálásra és illatosításra, a rómaiak fürdőolajként és levegőillatosítóként használták. A parfüm iparban és a legjobb minőségű kozmetikumok készítéséhez különleges illatanyaga miatt széleskörben alkalmazzák.
Lazító, görcsoldó, nyugtató, frissítő és fertőtlenítő hatása közismert.

Tovább 

A legtökéletesebb festőnövények...
Mivel festettek ükszüleink?

Mire használható a pincéből összesepert maroknyi rozsdás szög, mi az a kutyabenge, és melyik növényünket nevezték európai indigónak? Rövid körkép arról, mivel is festettek elődeink a szintetikus festékek megjelenése előtt.




Ma már számos olyan bolt van, ahol a saját kezűleg készített ajándékokhoz szükséges alapanyagokat beszerezhetjük: csak a festékek külön sarkot foglalnak el.

Tovább 

Wisteria - Kényes virágzsákok

Mint minden távol-keleti díszkerti növény, úgy a kínai lilaakác (Wisteria sinensis) is különleges. Egyetlen hibácskája: a nagy téli hidegeket nem szereti, de japán változata (W. floribunda) nem ilyen kényes. Egy idősebb lilaakácot látva nem is kell magyarázni, miért érdemel a kertben kivételes helyet. Csavaródó hajtásaival és tavasszal díszlő 20-30 centis virágfürtjeivel hamar benő 60-100 négyzetméteres területet.

Utolsó hozzászólás

Radnai Éva üzente 12 éve

Gyönyörű,de az erkélyen nem férne el.

Tovább 

------ Eredeti üzenet -------
Feladó: Pintér Károly
Időpont: 2012.07.21., 23:00
Tárgy: Távol a mágnest a HŰTŐTŐL!!!

FIGYELEM !!!

A Hűtőkön lévő mágneses figurák NAGYON VESZÉLYESEK
A Hűtőkben lévő ÉTELEKRE ,
SZEDJÉL LE MINDEN HŰTŐMÁGNEST !!!!!!!!!
EZ NEM VICC !!!!
NAGYON IS KOMOLY KÍSÉRLETEK EREDMÉNYE !!!!!!!!!!!!!!!!!

Egy nemvárt veszély a hűtőszekrényekre felragasztott kis díszítő mágnesek.

Peres Vicente a Tortosa Unisitea Spain the Almeria professzora írja.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Én eddig sem raktam, ezután sem teszem. Margó

Tovább 

Jelentősen csökkentek a reálbérek

 

  • Megjelent: 2012.07.19. 09:48|
  • Frissült: 2012.07.19. 10:00

Bár tavalyhoz képest átlagban 1,7 százalékkal emelkedtek a nettó átlagkeresetek, de az 5,3 százalékos infláció miatt a reálbérek 3,6 százalékkal csökkentek. A versenyszférában pedig kevesebb embert foglalkoztattak, mint egy éve.

Jelentősen csökkentek a reálbérek
Több került bele, de kevesebbet tudunk rajta vásárolni (Northfoto)

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézmé­nyek­­nél és a meg­figyelt nonprofit szer­ve­zeteknél – a bruttó átlag­ke­re­setek 4,4 százalékkal nőttek.

Tovább 

 

 

Nemhiába sorakoznak a finomabbnál finomabb fűszerek a polcodon! A főzésen kívül gyógyításra is használhatod őket!

 

Ha nincs semmilyen gyomortáji, emésztőrendszert érintő betegséged, és orvosod nem tiltott el a különösebb fűszerezéstől, konyhádban rengeteg gyógyhatású csodaszert használhatsz, miközben ételeid ízét is ezerszer finomabbá varázslod.

Tovább 

 

 

network.hu

 

 

Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionette-bábui. Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha hallhattál róluk. Nézzük meg, mit tanulhatunk tőlük a koleszterinről

Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét.

Utolsó hozzászólás

Dienes Miklós üzente 12 éve

"Wales címernövénye. Erről Tergit így ír: "Szent Dávid walesi szerzetes volt, aki hagymán meg sótlan kenyéren élt. A kelta walesieknek - akik már keresztények-
nek vallották magukat - ezt az eledelt adta csatájuk előtt, melyet a pogány szászokkal vívtak. A Walesiek legyőzték a szászokat, és kelták maradtak mind a mai napig. Így lett a hagyma Wales jelképe." Miklós.

Tovább 

Vércsoport diéta

Ahány ember, annyi ízlés. Vannak hasonló ízlésű emberek, és persze olyanok is vannak, akiknek teljesen különböznek az ízlelőbimbóik. Mindannyiunkkal előfordul, hogy megkívánunk valamit, valami édeset, valami sósat, vagy esetleg valami olyat, amit nagyon ritkán fogyasztunk. Ami azt illeti, ez nem véletlen. A szervezetünk ugyanis így jelzi, ha szükségünk van valamire. Ha húst kívánunk meg, talán kevés a fehérje készletünk, vagy olyan vitaminhiányunk van, ami épp abban húsban található meg, amit épp megkívántunk.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 12 éve

Kedves Gizella Mária! Nagyon örülünk Neked, hogy ismét aktívan tudsz tevékenykedni a közösségünkben, köszönjük a hasznos cikkeket. Margó

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu